Bara Jag

Bara Jag

onsdag 29 februari 2012

Onsdag

Inget speciellt som har hänt, inget roligt som har inträffat, inga kloka tankar som behöver sättas på pränt. Men ändå vill jag ge er någonting - så ni får den här:


tisdag 28 februari 2012

Hej igen






Det har varit lite dåligt med uppdateringar eftersom jag har varit sjuk men nu börjar det kännas bättre.

Tänkte att jag sätter in en bild på lilla prinsessan Estelle eftersom jag har pratat om henne, så var så goda ifall ni har missat


bild lånad från Kungahuset, bild tagen av pappa prins Daniel


Hon är jättesöt och löjligt lik sin mamma. Jag tycker att hennes föräldrar är smarta som publicerar bilder på henne som är tagna av familjen. "Hela världen" är ju nyfiken på henne och vill se, nu blir det ingen stress runt familjen och ändå får "alla" ta del av miraklet. På det här sättet är det ju som vilken bebis som helst där stolta föräldrar sätter ut bilder på den nyfödda på sin blogg.

Hos mig händer det inte så mycket men det här har jag att se fram emot lördagen den 3 mars tillsammans med barnbarnet. Ska bli riktigt kul
Barnbarnet gillar Mamma Mu och när sonen var på Irland köpte han en mössa till barnbarnet. När jag berömde mössan så talade barnbarnet om att det var en Mamma Mu mössa, kanske tar han den på sig på lördag, så här ser den ut 



Likheten med Mamma Mu är slående




fredag 24 februari 2012

Namn

Idag har namnet för den nya, lilla prinsessan blivit offentligt. Hon ska heta Estelle Silvia Ewa Mary och jag tycker att Estelle är jättefult.

Jag tycker också att Herman Lindqvist har rätt, drottning Estelle av Sverige låter inte klokt.

Jag är ledsen men jag kan inte tycka om det namnet, det låter som ett 80-tals namn, när alla flickor skulle heta något utländskt som ingen kunde uttala. Ja, det är väl inte så svårt att uttala Estelle men speciellt svenskt låter det inte :-)
När jag först hörde namnet så förstod jag inte var föräldrarna hade fått namnet ifrån, men jag har utbildat mig under dagen och lärt mig att greve Folke Bernadottes (han med de vita bussarna som räddade judar från Tyskland under andra världskriget) fru hette Estelle. Det spekuleras att namnet kommer från henne, så det är ju ett släktnamn på sitt vis.

Annars är trenden bland föräldrar att döpa sina barn till gamla, svenska namn som Alva, Elsa och Maja. Och det finns kungliga namn som passar in i den trenden, jag personligen höll på Astrid eller Ingrid som jag tycker är jättefina namn. Alicia var en favorit enligt pressen men det tycker jag är alldeles för vanligt, så det är ju tur att prinsessan inte ska heta det.

Nu är det kronprinsessan Victoria och prins Daniel som har valt namn åt tösabiten och tycker de att Estelle är fint och vackert så får det vara så. Och med tiden kommer nog till och med jag att vänja mig.

Löjligt glad blev jag av att höra att Estelle blir hertiginna av Östergötland!

Nu väntar jag bara att få se en bild på lilla underverket.

torsdag 23 februari 2012

Prinsessa

Så kom hon då, kronprinsessan Victorias och prins Daniels efterlängtade lilla dotter, Sveriges nyaste prinsessa



Grattis säger jag och Greta.

Grattis även till alla icke kungliga prinsar och prinsessor som fötts denna dag!

onsdag 22 februari 2012

Bokrea



Jupp, idag sparkade den igång, årets bokrea! Jag har bläddrat i kataloger och försökt välja ut de böcker som jag vill ha. Jag är inte klar med det än eftersom jag vill ha så många böcker, jag vill ha massor av böcker - men har inte råd. Så jag måste, måste banta ner önskemålen en hel del.

Det roligaste är att gå på stan och bläddra bland alla böcker, trängas med alla andra som också vill ha, känna på böckerna och välja. Men verkligheten är den att det blir billigare att beställa via nätet och det tänker jag göra. AdLibris har alltid bra priser och under rean så är priserna riktigt, riktigt låga. På Bokus har jag lite extra rabatt via MedMera kortet, få se var det blir billigast. Misstänker att det blir några böcker från båda ställena.

På lördag behöver jag åka till Hageby och köpa mat till Greta, så jag tar med mig barnbarnet och då tänkte jag ta en sväng in på bokhandeln för att köpa lite nya böcker till honom. Ska bli roligt att välja ut spännande och rolig läsning tillsammans!

Jag hoppas att barnbarnets intresse för böcker ska hålla i sig till vuxen ålder. Själv har jag alltid älskat böcker, lånat på bibliotek och fått böcker i present, läst ungdomsböcker sommarloven genom och kurat inne på vintern med en bra bok. Jag lärde mig att läsa när jag var knappt fyra år och har nog läst ända sedan dess. Jag har fått berättat för mig att mina föräldrar upptäckte en dag att jag kunde läsa, hur jag hade lärt mig det visste de inte och det vet inte jag heller :-)
Men läsa kunde jag.

Och som det snälla och medkännande barn jag var så tyckte jag att mina klasskamrater var ena dumbomar som tragglade med sin stavning och ljudning - när det bara var att läsa innantill vad det stod.
Jo men, det är sant. Jag kommer ihåg att jag grät hemma av frustration när vi hade samma lilla textstycke i läxa för andra gången eftersom inte alla lyckades stava sig igenom den. Jag ville ju komma vidare i ABC-boken.

måndag 20 februari 2012

Fråga

Eftersom jag känner mig trött, trist och tråkig tänker jag inte bli långrandig och beklaga mig över det.

Istället frågar jag er: Behöver man någon form av vård om man tycker att det här jättevackert?




Jo, jag tycker det är jättefint!

lördag 18 februari 2012

Urrig

det är ett nytt ord för mig men det beskriver precis hur jag har känt mig idag. Jag lärde mig ordet av en jobbarkompis och det betyder rå, kall, ruggig och så har det varit idag. Har legat och urrat under en filt, frusit så jag skakat, läsandes en bok och även somnat till ett par gånger. Får hoppas att det inte är en förkylning på gång.



Men innan jag kröp ner under filten var jag till optikern och hämtade mina terminal- läsglasögon. Jag har jättelänge tittat på dataskärmen på jobbet med mina vanliga glasögon och det har inte varit bra. Har haft ont i huvudet mest varje dag och spänt mig för att urskilja vad som står på skärmen. Dessutom sitter jag mycket vid datorn även hemma och då har jag haft ett par gamla glasögon men de är ju inte heller bra.

Till slut tog jag mig i kragen och gick till optikern i måndags och idag fick jag alltså mina nya glasögon. Vilken skillnad det gör! Ska bli riktigt skönt att kunna urskilja skärmarna på jobbet. Jag förstår inte riktigt varför jag alltid går och drar på allt innan jag kommer till skott. Även med saker som är viktiga, det har ju inte varit speciellt bra att inte se ordentligt. Inte heller handlar det om pengar för vi har det så bra ordnat på jobbet att vi får terminalglasögon gratis. Mina nya glas kostade nästan 800 kr, jag lät dom sättas in i mina gamla terminalglasögonbågar (wow, det var ett lång ord) eftersom jag tycker att dom är snygga.

Det roliga med att vara närsynt är att när man behöver nya terminalglasögon så är det inte för att de gamla är för svaga eftersom synen har blivit sämre. Tvärt om! Man behöver nya för att de gamla är för starka eftersom synen blir "bättre".

Närsynthet beror på att ögat är för "långt" och när man blir äldre (jag tänker inte använda ordet gammal) stelnar ögat till och krymper, då dämpas även närsyntheten.



Nu ska ja fortsätta att vara urrig.

fredag 17 februari 2012

Fredag

Men hör ni, vad har hänt med fredagar? Har det tillkommit någon ny kosmisk lag som säger att fredagar måste vara lååååååånga och seeeeeeeeega? Idag har dagen verkligen masat sig framåt, ibland kändes det till och med som att den halkade bakåt. Det var likadant förra fredagen.... Det är något skumt med det här


torsdag 16 februari 2012

Ojdå

det försvann visst en dag!

Idag hinns det inte heller med mycket så här på kvällskvisten eftersom jag jobbade till klockan 18:00. Efter en snabbis till mataffären, lite matlagning och tv-serie på 5:an är det snart dags att gå och lägga sig.

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag

Hoppas att ni alla har haft en trevlig alla hjärtans dag












Och för er som inte gillar alla hjärtans dag. Som tycker att det är ett kommersiellt jippo med kort, blommor och presenter. För er som inte har någon som ger er kort, blommor och presenter. Ni som sitter ensamma i er kammare och saknar någon "speciell" i ert liv. För er som hatar rosa, hjärtan och gulliga nallar. Hoppas att ni har lyckats uthärda dagen

måndag 13 februari 2012

Blommor

I morgon är det alla hjärtans dag men jag fick blommor redan idag. Det är tulpaner, färgen är vanilj och de är jättesöta



De står här på mitt skrivbord så att jag riktigt kan njuta av dem medan jag surfar runt på nätet. Vasen fick mamma och pappa för länge sedan i bröllopspresent, så den är ett kärt minne eftersom ingen av dem lever längre.


Jag fick blommorna för att jag är tålmodig, stark, glad och kärleksfull.

Vem jag fick dem ifrån? Mig själv!

söndag 12 februari 2012

lördag 11 februari 2012

Barnbarn

Idag har jag åkt till Hageby Centrum och handlat mat till både mig och Greta med barnbarnet, tänk att en sådan tråkig sak blir kul när man har honom med. När jag umgås med barnbarnet, eller barn överhuvudtaget, slås jag av tanken att det finns två generella sätt att vara när man umgås med barn; antingen blir/är man stressad för att allt tar tid eller så släpper man tiden och bara är. Man bara är, tiden existerar inte (inom rimliga gränser) och man koncentrerar sig i nuet. Tänk, det finns folk som går till psykologer och betalar massor av pengar för att lära sig att leva i nuet! Synd att de inte kan låna ett barn och lära sig det gratis.




Att man även lär sig tålamod gratis är väl bra! Att hålla konversationen vid liv även om den andre ibland tenderar att vara lite enkelspårig och tjatig är bra att kunna! Att öva på att upprepa samma sak minst fem gånger, att förklara om och om igen kan faktiskt vara bra i mitt arbete :-)

Så här gick snacket på spårvagnen

Barnbarn: Åka spårvagn
Jag: Ja nu åker vi spårvagn
Barnbarn: D åker spårvang
Jag: Ja, D åker spårvagn. D och farmor åker spårvagn
Barnbarn: Farmor åker. Dom åker också
Jag: Mmmmh, farmor åker och dom andra åker också spårvagn

Barnbarn: Vad piper?
Jag: Det är spårvagnsdörren där bak som piper
Barnbarn: Varför då?
Jag: Så att man ska vara försiktig
Barnbarn: Varför då?
Jag: Så man inte klämmer sig när dörren stängs
Barnbarn: Varför då?
Jag: Det gör ont att klämma sig
Barnbarn: Varför då?
Jag: För att dörren är hård och klämmer hårt
Barnbarn: Varför då?
Jag: Det vet jag inte, nu vet farmor inte mer
Barnbarn: Mmmmmmm

De andra gångerna vi varit och handlat så har jag köpt yoghurt och frukt till mellanmål till barnbarnet. Idag slog vi på stort och fikade på Lindahls, varsin vaniljbulle åt vi och barnbarnet drack en päron Mer och jag en Cola light. 20 minuter tog det att fika färdigt, men vem kollar på klockan - inte jag.

Det här är Lindahls i Hageby, där vid glasväggen mot nedre våningen satt barnbarnet och jag och tittade på folket som åkte i rullbandet


Snacket gick såhär:

Barnbarn: Dom åker
Jag: Ja, dom åker. En del åker upp och en del åker ner
Barnbarn: Åka upp, åka ner
Jag: Ja precis. Titta tanten åker upp
Barnbarn: Tanten åka upp
Jag: Mmmmmh, och farbrorn åker ner
Barnbarn: Åka upp, farbror åka ner
Jag: Ja, och snart ska farmor och D åka ner
Barnbarn: Åka ner. D åka ner. Farmor också åka ner
Jag: Ja vi ska åka ner. Och andra åker upp
Barnbarn: Andra åka upp. Åka ner
Jag: Ja så är det. En del åker upp andra åker ner
Barnbarn: D åka ner
Jag: Ja, vi ska åka ner

Och så vidare i 20 minuter. Om det var tråkigt? Nej, det var faktiskt ett riktigt givande samtal!

fredag 10 februari 2012

Reklamation

Kan jag klaga någonstans? Kan jag lämna en reklamation för denna fredag och kräva att få en riktigt rolig, trevlig, mysig och underhållande dag i ersättning? Hur kan 8 timmar på jobbet kännas som 80? Hur kan minuterna dras ut till evighetslånga, sega bitar av tid som aldrig vill ta slut? Hur kan tiden gå så sakta att det känns som den inte rör sig framåt alls? Hur kan denna oformliga tidsmassiv göra mig jättetröt även när jag är hemma?

Seeeeeeegt

Nåja, jag har piggnat till lite, ätit, underhållit er och nu ska jag se på en ny serie på tv, Hell on Wheels.

Väl mött imorgon!

onsdag 8 februari 2012

Gretas nya jacka

Så här fin blev Greta i sin nya jacka som Tiina Hoddy på Piccolissimo sydde till henne. Nu är det ju mest baby- och reborn kläder på hemsidan men skulle ni vilja att Tiina sydde en jacka åt er hund så är det bara att kontakta henne.



Visst är hon gullig? Jag har själv valt fleecetyget och tyckte att det passade bra med skotskrutigt, dels för att jag gillar karlar i kilt (vilket ju är långsökt när det gäller en jacka till Greta - men ändå) dels för att själva hundrasen Border Terrier kommer från gränsområdena mellan England och Skottland.

Jag bjuder även på konstverk designat av Moder Natur


tisdag 7 februari 2012

Arbetsgrupp

Idag har jag inte svarat på ett enda kundsamtal, har istället varit involverad i en arbetsgrupp med uppgift att minska returposten. Eon skickar ju ut ett antal fakturor - till stor förtret för kunderna - även andra brev och viktiga papper går iväg. Tyvärr når inte alla försändelser kunden utan kommer i retur till oss och det är de returerna som vi ska försöka minska. Så idag var två kollegor från Malmö nere hos oss och så sju stycken från kundservice i Norrköping, tillsammans slog vi våra kloka huvuden ihop, gned geniknölarna och spånade på olika lösningar. Det var jättekul! Vi är inte på långa vägar klara men har fått en del att bita i och en del förbättringar som vi ska titta närmare på. Ser fram emot att jobba med detta under året



Ljuset är på väg tillbaka, idag märktes det tydligt, det var inte alls mörkt när jag klev ut från jobbet klockan 16:30. Så härligt det känns att gå mot ljusare tider! Dessutom verkar kylan släppa taget om Norrköping, det är bara -5 grader idag.

Direkt efter jobbet var jag en sväng till Apoteket och till "posten" för att hämta ett paket. När jag sedan sneddade över Rådhustorget så mötte jag lilla brorsdottern och Greta, tillsammans tog vi en promenad på en halvtimme och njöt av att röra på oss efter att ha suttit stilla en hel dag. Det är mycket roligare att traska runt när man har sällskap och kan prata och skvallra.

Vad hämtade jag väl på posten då? Jo, en sådan här

Keel's Simple Diary Volume Two (pink): The Ladybug Edition   

Så här ser det ut inuti

Jag tycker att det är roligt att skriva dagbok men ofta känns det ändå jobbigt att skriva, jag vet inte vad jag ska skriva och ofta tycker jag att jag borde skriva mycket text. Den här dagboken gör det väldigt lätt för mig, det är bara att fylla i, välja mellan olika alternativ och/eller kryssa i vad som passar bäst. Den verkar jätterolig och jag återkommer när jag har skrivit i den under en tid.

Vill ni titta på en eller kanske till och med beställa en, så finns den här, tips om dagboken fick jag hos Viola Vamp, tack Vampen.

måndag 6 februari 2012

Läsare

Jag kan ju se statistik för min blogg, bland annat antal läsare och varifrån de kommer. Det finns en världskarta där de länder som jag har läsare ifrån markeras med grönt. Visserligen är det mest vitt på den där kartan, men några gröna länder finns det.

Grönast är Sverige för de flesta läsare kommer från Sverige och det är ju ganska naturligt och logiskt. Finland är också lite grön och det beror på min moster. Heippa Kati! Kiva kun luet.

Tyskland är grönt men det tror jag beror på att jag loggat in några gånger från jobbet och våra servers (servrar?) ligger i Tyskland.

Jag har faktiskt några som har tittat in från Alaska(!) och USA - det beror förmodligen på att jag lämnat kommentarer på några amerikanska bloggar jag läser.

Men det som förbryllar mig mest är att Ryssland (heter det Ryssland nu för tiden? Nåja ni vet vilket land jag menar om jag skriver Ryssland) är grönt. Hur har någon från Ryssland hittat min blogg? Det skulle vara roligt att veta.

I kväll bjuder jag er på en finsk sångare från min mammas och mosters ungdom, Tapio Rautavaara. Sången han sjunger heter Bröllopsvals


söndag 5 februari 2012

Vinterdrama


Följande ska läsas med en speakerröst av David Attenborough, om ni glömt bort hur han låter så kan ni lyssna här


Så, då fortsätter vi

Det är februari månad och kylan har kommit till Norrköping, temperaturen har krupit ner till -18 grader och allt liv går på sparlåga. I sin lya vaknar Kirsi och hennes adopterade avkomma Greta. Kirsi har kvällen innan bonat in sovplatsen med nya, fräscha textilier, allt för att göra sovplatsen så välkomnande och bekväm som möjligt 


Nu är det extra segt att stiga upp ur värmen men Kirsi vet att hon och Greta måste gå ut och kontrollera sitt revir. Så efter en stadig frukost gör sig Kirsi färdig för att möta den stränga kylan, gröna kalsonger träs på benen, tröja och kofta åker på, likaså en rosa halsduk och en grå mössa. Greta är mer naturligt rustad för kylan och nöjer sig med sin päls som har blivit extra tjock, lurvig och ruggig under vintern.


Tillsammans går de runt sitt revir, Greta lägger hela tiden doftmarkeringar i form av urin längs deras väg. Allt ser lugnt ut och inga inkräktare kan upptäckas. Greta träffar dock på en gammal bekant i form av Cezar, de hälsar på varandra under glada krumbukter men kylan gör att mötet blir kort.
 inte Cezar men en likadan


Kylan gör att vattnet i Strömmen ryker vilket ger naturen en extra kylig intryck. Både Greta och Kirsi är glada när de kommer in i värmen i lyan igen.


De tomma förråden får dock Kirsi att trotsa kylan igen, förråden behöver fyllas på inför kommande dagars behov. Eftersom hon redan är välrustad mot kylan går Kirsi ut direkt efter att ha lämnat Greta i lyans värme. Med vana steg går Kirsi till det stället där hon brukar hitta mest mat och där jaktlyckan brukar vara god. Idag är inget undantag, snabbt fylls den fiffiga anordningen Kirsi har med sig med mat och annat nyttigt som kan behövas under dagarna som kommer





Men när Kirsi ska ta hem maten så upptäcker hon till sin fasa att allt sitter fast, det går inte att få med sig det så nödvändiga förnödenheterna (jag glömde kontokortet hemma) Nu är goda råd dyra. Kirsi inser att hon måste ta sig till lyan för att hämta utrustning som kan hjälpa henne. Hon förbannar sin egen dumhet som gjorde att hon lämnade välbehövlig utrustning hemma men det hjälper inte att vara efterklok. Med brister beslutsamhet lämnar hon kvar det åtråvärda bytet och ger sig ut i kylan igen.


Eftersom solen skiner är vädret vackert men det kan Kirsi inte njuta av, hon vet att kylan är hennes fiende och hon skyndar sig till lyan. Visserligen har det blivit varmare, termometern visar -15 grader men kylan biter i kinderna och får dem att färgas röda. När Kirsi kommer till lyan möts hon av en glad Greta men strax förbyts hennes glädje i förvåning när Kirsi försvinner igen.


I kylan kämpar sig Kirsi tillbaka till jaktscenen, använder sig av sin utrustning och får äntligen med sig sitt jaktbyte. Hemfärden går snabbt och smidigt, Kirsi drar maten efter sig och är strax tillbaka i lyan utan att har förfrusit sig. Stelfrusen och totalt utmattad stuvar hon undan maten till kommande behov för att sedan sjunka ner i en välbehövlig vila.


Dock är hon stolt över sig själv, över sitt mod att trotsa kylan och över sin jaktskicklighet. En blick i de välfyllda förråden talar om för henne att hon och Greta kommer att klara sig den närmsta tiden.

lördag 4 februari 2012

Lördag eftermiddag

Jag har inte gjort så mycket nu på eftermiddagen, mest latat mig, läst lite, gjort lite korsord, lagat mat, diskat.

Ute är det jättekallt, nåja -12 grader i alla fall så det lockar inte ens med promenad. När jag ska gå ut med Greta så tar det fem minuter att klä på sig och tio minuter att rasta Greta. Hon vill inte heller gå några längre promenader, dessutom så börjar hon att frysa och får köldkramp i tassarna, kraken.

Eftersom ni på förmiddagen fick en bildkavalkad av barnbarnet så fån ni här en massa bilder på Greta


Det här är inte Greta men väl en ihopknycklad hushållsrulle med två godisar i



Jag gömmer rullen och Greta får leta.... inte där.....



Inte här......



Men här.... här luktar det något.... kan det vara....



Jag har hittat det!



Nu har jag dödat bytet och äter upp det!


Mer spännande än så har inte eftermiddagen varit. Nu ska jag sätta mig och skriva en inköpslista på veckans mat så jag kan gå och handla i morgon. Fy, till och med handla mat blir besvärligt i kylan eftersom jag först måste bylta på mig en massa kläder, frysa ändå när jag går till affären, svettas ihjäl i affären för att återigen frysa ändan av mig innan jag är hemma.

Lördag förmiddag

Jag har tillbringat förmiddagen med barnbarnet. Klockan 9:00 lämnade sonen barnbarnet och tog med sig Greta  till hundvakten. Det här är vad vi har gjort


Vi läste en ny bok om bullterriervalpen Rosa, jag tycker boken är rolig och med helt underbara bilder, barnbarnet tyckte inte att det var något märkvärdigt. Hade han fått sätta plus så hade det endast blivit + Medan vi läste om Rosas äventyr mumsade barnbarnet i sig sitt äpple till mellanmål



Sedan ritade vi



Jag fick en ny fin teckning till mitt kylskåp


Vi läste boken "Kaninpaket", den ger barnbarnet + + + + + så vi läste den fem gånger på raken



För att det inte ska bli för långtråkigt så läste vi "Bä bä vita lamm" fem gånger och sjöng den fyra gånger, barnbarnet ger boken en klar + + + + +



"Max nalle" läste vi bara en gång, idag fick boken + +  av barnbarnet


Vi lekte lite, här är barnbarnet i full färd med att laga mat. Han vet mycket väl hur det går till eftersom han ofta får vara med att laga mat med mamma och pappa. Här visar han hur man vänder "laxen" så den inte bränner vid.



Att stoppa en Treo tub i en Berocca tub en si så där tjugo gånger på raken är också kul




Här demonstrerar han hur morfar kör över Greta och Tusse med sin traktor. Det uppskattades mycket av barnbarnet och han skrattade gott. Observera den "kokta korven" i vänstra hörnet, "laxen med purjolök" i mitten och "potatisen" till höger



Klockan 11:00 kom sonen och hämtade barnbarnet samt lämnade Greta. Hej då tills nästa gång vi ses!



Nu är det bara Gretas leksaker som ligger kvar på golvet

Så jag har haft en mycket trevlig förmiddag, hoppas att er förmiddag har varit lika rolig.

fredag 3 februari 2012

Julklapp

I julas fick jag en julklapp från brorsan. Det var en stor låda, i lådan låg massa papper och en mugg, muggen var en gammal mugg som min bror fått från vår moster och på den står det hans namn, i muggen låg detta

En remsa utriven från dagstidningen. Det första som står är OBS! Du får inte muggen OBS!

Okej?

Men sen kommer den bra biten, den egentliga julklappen, för det står nämligen: Nästa gång får du följa med till Pappa Grappa äta o dricka vad du vill.

I kväll har jag inkasserat julklappen, vi har varit på Pappa Grappa och ätit, jag, min bror, svägerska och lilla brorsdotter. Jag fick verkligen äta precis vad jag ville - och fick även dricka vad jag ville. Men eftersom jag inte dricker alkohol blev den delen av notan billig för min del. Jo, jag tog en liten slurk av brorsans vin som kostade 900 kr flaskan, ville testa om det var något märkvärdigt med ett så dyrt vin. Jag tyckte väl inte det men brorsan och brorsdottern tyckte att det var jättegott. Nåja - smaken är som baken, delad.

Jag åt

Fegato d’Anatra  
Ankleverterrine med honung- & citrusbröd, 
szechuanpeppar och marsalareduktion
Det var supergott


Petto d’anatra 
Ankbröst med en sås på apelsin, kryddnejlika & 
balsamvinäger. Serveras med Mandelpotatis, vitkål & 
lufttorkad sidfläsk. Äppelchutney & sauterade 
grönsaker
Mycket, mycket gott


Tiramisù 
klassisk italiensk dessert med mascarpone
& espressodoppade savoiardikex 
Jag har faktiskt aldrig ätit tiramsù och måste säga att jag blev lite besviken, det var gott men inte mer


Jag tog inga bilder eftersom jag inte tror att de hade blivit bra på grund av min skit kamera. Ni får föreställa er att maten låg fint upplagt på faten och smakade gott. Samt att sällskapet var mycket trevligt.


Kvällens betyg blir

Mat + + + + 

Sällskap + + + + +


Tiramisun drar ner betyget på maten till en fyra.

torsdag 2 februari 2012

Kallt

Idag har det varit en riktigt kall vinterdag, min termometer visade -12 på morgonen. Solen sken nästan hela dagen och det är så skönt att ljuset är på väg tillbaka! Senare på eftermiddagen snöade det en stund men den där snökanonen som de pratat om har inte börjat bombadera oss med snö än.

Nu på kvällen när jag var ute med Greta så visade termometern -13 grader och Greta ville inte gå någon längre promenad. Hon gick ett par meter och kissade några gånger, sedan ville hon gå in. Jag tänkte att hon borde ju bajsa också så jag drog (bokstavligen) henne på en liten runda, alltså vi snackar typ 50 meter. Hon bajsade inte. Hon frös om tassarna och till slut satte hon sig ner och bara tittade på mig, jag förbarmade mig om henne och sa att vi skulle hem.

Knasgöken blev helt sprallig när hon förstod att vi skulle gå in och till slut så sprang hon hem


inte Greta men en annan frysande hund