Bara Jag

Bara Jag

tisdag 31 januari 2012

Mat

Kommer ni ihåg när jag skrev att jag önskar att det ska komma en fe och dunka med sitt trollspö?

Jag tror att hon har kommit och dunkat men hon var nog en nybörjare



Jag har lyckats göra matlåda till jobbet under ett par veckor och det är ju bra.

Maten är nyttig. Billig är den också men det beror inte på fen utan mer på att det är tomt i plånboken.

Det är när det kommer till det här med "gudomligt gott" som den stackarn klantar sig. För ser ni, det blir inte gudomligt gott. En del är gott, annat ganska gott medan en del får betyget "är det meningen att man ska äta det här?"

Idag gjorde jag lax under senapstäcke och det är ätbart. Jag är inte så förtjust i lax men försöker att laga det, dels för att det är enkelt och dels för att få variation i maten. Så imorgon blir det lax i matlådan till jobbet, har jag tur så har fen varit och strött lite festoft i maten så den smakar godare.

     












måndag 30 januari 2012

Ny vecka.....



...nya besvikelser

Nej vars, skojar bara. Visserligen är det måndag och det här är sant:



Jag har jobbat till klockan 18:00 idag och det känns, är faktiskt trött. Eftersom min arbetskamrat Annette tog ut Greta på en promenad i eftermiddags så slapp jag göra det. Annette slutar alltid 16:30 och de flesta dagar då jag slutar 18 så hämtar hon Greta, går en promenad med henne och lämnar henne till mig på jobbet när jag ska gå hem. Det är jätteskönt att slippa den där promenaden efter jobbet när jag slutar sent, jag försöker oftast vara ute en timme och det skulle innebära att jag skulle vara hemma klockan 19:00. Nu kommer vi hem strax efter 18, jag säckar ihop vid datorn och Greta vilar sig. Sedan tar vi bara en snabb kissrunda senare på kvällen. Jag är verkligen tacksam för Annette.

Idag var det kallt, var nog närmare 10 minusgrader på morgonen när jag gick till jobbet. Det har varit strålande sol under hela dagen och man märker verkligen att eftermiddagarna har blivit ljusare och längre. Så härligt!

Nu ska jag gå ut en sväng med Greta och sedan ska jag titta på CSI New York. Själva serien är väl inte sådär jättebra men jag gillar dom här två, lite ögongodis en måndag kväll är aldrig fel

  
                           
               

söndag 29 januari 2012

Trist

Idag har jag umgåtts med en bekant som jag inte gillar speciellt mycket. Förut träffades vi oftare, ungefär en gång i veckan, men nu har jag dragit ner på umgänget till en gång var fjortonde dag. Jag insåg att jag inte klarade av tätare umgänge än så, egentligen är väl det för ofta nu med, jag får se om jag kan göra något åt det.

Redan på morgonen kändes det hopplöst eftersom jag visste att vi skulle träffas. Jag hade lust att avboka vårt möte men insåg att det var ingen mening med det, för då skulle vi behöva mötas en annan dag och det är ju inte roligare det. Nej, ta tjuren i hornen, ryck upp dig och samla mod i barmen för ett möte.

H*n är jättetråkig att umgås med, h*n bara mal och mal och mal och runt, runt, runt i samma spår hela tiden. Att behöva slösa bort tiden på denne bekant är nästan outhärdligt, jag kan tänka ut minst hundra saker som är roligare och som jag skulle kunna göra istället. Att våra möten tar halva dagen är inget bonus heller, ibland lyckas jag korta ner tiden och det känns jätteskönt.

Jag försöker att vara hövlig och trevlig men det är svårt. Att se timmarna försvinna medan h*n mal med sitt känns  tufft. Jag önskar att jag skulle kunna säga upp bekantskapen men det går inte.

Jag tror att ni vet hur det är, ni känner en säkert ni också




lördag 28 januari 2012

Reborn

Jag måste visa er något! Ni kanske tycker att jag är lite småtokig med mina rebornbabysar, men jag är inte ensam. Här visar jag några bilder på en reborn gjord av La Nurserie de Marie, hon är 56 cm lång, väger 3040 g och har mänskligt hår. Medan ni tittar på bilderna så kan ni fundera vad hon kostade, jag lägger priset längst ner. Fundera nu.... 


1.jpg




1.jpg


1.jpg

1.jpg


Lilla Clémentine kostade den nätta summan av 52 460 kronor. 

Ett till paket




Ingen baby i det paketet, men ett påslakan




Och ett till påslakan



Det är kul att förnya i linneskåpet ibland. Det kändes att alla gamla påslakan är urtvättade, nötta och bleka så det behövdes verkligen något nytt. Mest gillar jag det storprickiga setet, den fanns i randigt också men jag gillade det grönrutiga mer.

Det fanns även ett överkast i paketet, hoppas nu bara att jag "hinner" bädda på morgonen.



Så här ser det ut i närbild, riktigt gulligt tycker jag. Billigt var det också, bara 159,90 kr på rea.



Nu ska jag visa er något mystiskt, tror ni att jag har spöken hemma? Kortet där uppe är det första kortet jag tog, det är taget utan blixt. Jag valde blixt, stod kvar på samma ställe och tog detta kort



Sedan kollade jag på korten, såg prickarna och tänkte "vad f*n!" Jag stod kvar och tog följande kort, också det med blixt


Flyttade på mig lite och tog nästa kort med blixt.



Ni vet sådana där program där de jagar spöken? Om det finns konstiga prickar på filmen så säger alltid "spökjägarna" att det är orber, spår av spöken. Inte vet jag men lite roligt är det.

Och nej, jag har aldrig varit med om något övernaturligt, varken i denna lägenhet eller i någon annan. Men någon gång ska väl vara den första

torsdag 26 januari 2012

Frissan

Jag lyckas alltid att dra på att gå till frissan. Håret växer och växer och växer och jag tycker att det är ganska ok, jag kan vänta lite till innan jag går och klipper mig. Tills en morgon när jag ser mig själv i spegeln och inser att håret har växt till en förvildad burr på huvudet och jag ser ut som något man skrämmer små barn med.


DÅ ringer jag och beställer tid för klippning.

Salongen jag går till är så bra för man får ta med sig hunden dit. Greta tycker att det är jättespännande att ligga och lukta på alla starka dofter och iaktta alla som jobbar där, hon vill inte gå därifrån när jag är klar.

Frisyren blev jättebra men jag har inte lyckats ta något bra foto på det, så ni får vänta lite innan bild kommer.

onsdag 25 januari 2012

Mera utbildning

Jo, det är sant, även onsdagsförmiddagen gick i utbildningens tecken så nu är min hjärna fylld av nyttigheter att använda i mitt jobb



Jag blir dock alltid lika förvånad över kollegor som klagar och anser att utbildning inte behövs. Jag orkar inte ta striden men jag skulle verkligen vilja veta hur de tänker. Som nu på den här utbildningen som vi har haft så var det en kollega som var verkligen negativ. H*n undrade varför vi skulle gå utbildningen, varför det anses nödvändigt att utbilda sig, varför upplägget av utbildningen var så "löjlig", varför vi skulle gå på utbildning för att lära oss saker som vi redan kan och så vidare och vidare och vidare i en negativ anda.

Visst, efter kanske över tio år som kundrådgivare så kan man mycket - men inte allt.

Vad har man för tankar om sig själv om man anser att man inte behöver utvecklas?

Det var två mycket duktiga kollegor som höll i utbildningen, de har verkligen lagt ner mycket arbete för att kunna presentera sitt budskap. Upplägget var varierat, de pratade och presenterade idéer och vi fick göra små grupparbeten. Stämningen var avslappnad eftersom vi alla känner varandra och har jobbat tillsammans länge. Jag lärde mig massor, fick många små aha-upplevelser och flera tips att använda i arbetet.

Så om ni ringer till eon och hamnar hos mig kan ni räkna med att få service av världsklass

tisdag 24 januari 2012

Utbildning

Idag är jag klokare än vad jag var igår, har nämligen haft utbildning på jobbet under hela förmiddagen. Det är skönt att arbeta på ett ställe där jag får fortlöpande utbildning i olika ämnen som gör att jag kan sköta mitt jobb bättre. Och ju bättre jag är, desto nöjdare blir kunderna som jag pratar med.



Nu är jag väldigt trött efter all utbildning och all intellektuell stimulans jag fått idag så jag kommer att krypa till kojs tidigt i kväll.

Fast jag är väldigt trött så orkade jag laga mat i kväll, isterband med blomkål- och broccolimos och rödbetor blev det. Jättegott.

måndag 23 januari 2012

Måndag

Till vänster sko som jag använt under ett år, till höger en stövel som jag använt under några dagar nu när det är kallt, i mitten tår som klagar på att de har det trångt nuförtiden



Det roligaste var när jag tog bilden så provade jag att ta flera foton för att välja den bästa, jag provade på lite olika ställen i hallen. När jag skulle flytta på skorna så tog jag skon i en hand och stöveln i den andra handen och hade bekymmer med vilken hand jag skulle flytta foten med! Sen kom jag på att jag ju faktiskt bara kunde lyfta upp foten och sätta ner den där jag ville. Nej då, jag behöver ingen hjälp - jag mår bra....

Att fotografera mat är svårt, det är jättesvårt att få det se gott ut. Jag börjar förstå vilket jobb det läggs ner på bilder till kokböcker. Här är en bild på min kvällsmat: Köttbullar med gräddstuvad purjolök. Jättegot! Citronen i purjon ger det där lilla extra. Receptet hittar ni här



Det blir även morgondagens lunch

söndag 22 januari 2012

Vinter

Idag har det snöat en hel del, det blev vitt på marken och ligger fortfarande kvar. Jag har ingenting emot snö, tycker rent av om snö och det är vackert när allt göms under ett mjukt, vitt täcke. Jag tycker att snö hör ihop med vinter och har varit glad åt de två senaste åren då det varit kallt och mycket snö.



Men jag gillar inte snö i stan. Om man inte plogar bort snön trampas den ner och det blir glashalt. När man plogar bort snön så blir det glashalt efter plogen. Snön tinar på dagen och fryser på under natten så det blir glashalt. Ni förstår vartåt det här lutar - jag gillar inte när det är glashalt.

När det är glashalt är jag rädd för att ramla och då går jag och spänner mig hela tiden, jag blir stel som en planka och stapplar fram försiktigt, försiktigt. Det måste se en aning roligt ut och förmodligen skulle jag kunna söka jobb här:



Förra vintern så hade det snöat jättemycket under natten och man hade inte hunnit ploga gatorna innan jag skulle gå till jobbet. Jag bestämde mig att ta spårvagnen de två hållplatserna till jobbet för att slippa pulsa fram i ankeldjup snö.
När spårvagnen stannade och dörrarna öppnades stod jag öga mot öga med en snöhög som räckte mig en bra bit över låren. De hade nämligen plogat gatan vid hållplatsen men inte hunnit ta bort snövallen mot vägen. Det var bara att kliva in snön och inse att jag hade lika gärna kunnat promenera.



Så nej, jag gillar inte snö i stan.

lördag 21 januari 2012

Lördag

Här kommer lite bilder från lördagen med plus och minus, eller ja - många bilder är det


Började dagen med en stor mugg (koffeinfritt) kaffe, muggen har jag fått av brorsdottern i julklapp
Det blir + + +







När jag och Greta kom ut så var det alldeles vitt av rimfrost och 8 minusgrader. Eftersom jag var ordentligt klädd i långkalsonger, halsduk och vinterskor får det + + +








Lite vårlängtan får + +






Efter promenaden så behövdes det lite tasstvätt
Jag ger + +
Greta ger - - - - -






Inte nog med det, jag tog fram klotången för att klippa klorna
Jag ger + +
Greta ger - - - - -






När man har varit duktig får man godis och blir glad igen
Greta ger det + + + + + 






Och efter allt detta rabalder är det skönt att gå och lägga sig
Greta delar ut + + + +




Sedan var det dags att dammsuga och det kan bara få - - - - -




Till lunch lagade jag lax under senapstäcke med broccoli och blomkål
Det får + +




Jag läste en gång någonstans att kvinnor har en gen som gör att de tycker om att göra saker som återkommer, saker som man gör gång på gång. Denna intelligenta teori skulle förklara varför kvinnor är mer lämpade för hushållssysslor än män, och varför kvinnor dessutom tycker om att utföra hushållsarbete. Jag saknar den genen så därför får disken - - - -




När det är klart blir det en klar + + + +

(Ser du, stora brorsdotter, att slickepotten som jag fick av dig i julklapp hänger på hedersplats där jag kan se den varje dag?)


Ännu mer minus blir det till att städa badrummet, faktiskt så många minus att de inte får plats här
Jodå, det är mitt badrum! Det är så litet att när man sitter på tronen slår man knäna i väggen mitt emot. 



Det behövdes lite avkoppling så det blev Fish World på facebook, värt + +




Kvällsmat, en omelett med smältost och rödbetor framför America´s funniest homevideos
Var inte så roliga videor denna gången så det blir en svag + +




Dagens enda femma går till min försenade julklapp som jag fick igår, en musmatta med bild på barnbarnet
+ + + + +

Piffa upp

Såja, nu ser det bättre ut! Jag tyckte att bloggen var lite beige, eller bäääässshhh som vi bräker här i Norrköping,  och eftersom jag inte känner mig beige så var det dags att piffa upp lite. Hoppas att ni gillar det nya, och gillar ni inte så är det bara att "ogilla" eller lämna en kommentar.


Ni får gärna säga vad ni tycker om den blå texten, om ni tycker att det blir svårt att läsa så ändrar jag tillbaka till svart - kanske.....


Och om ni återkommer senare i kväll så kommer ni att hitta ett längre inlägg...

fredag 20 januari 2012

Tomt

i huvudet... inga idéer för inlägg.... kan inte komma på något... det är verkligen tomt...


Nytt försök imorgon

torsdag 19 januari 2012

Brorsdotter

Jag tycker om min brorsdotter och vi gör, och har gjort, roliga saker titt som tätt.

Kommer ihåg en gång när hon skulle vara hos mig över natten, då var hon fortfarande en pyttebebis. Hon var go´och gla´ när hon kom men blev ledsnare och ledsnare ju längre dagen fortskred. Till slut var det lilla knytet totalt otröstligt och jag fick ringa till svägerskan som kom och hämtade henne.

Eller när vi var på familjekonsert i konserthallen och lyssnade på spök-symfoni. Alla i symfoniorkestern var utklädda till spöken, monster och annat otyg. Först ville hon bara sitta i famnen och vågade inte ens titta på allt det läskiga. Till slut tog nyfikenheten över och hon njöt av hela spektaklet. Och kunde stolt förkunna till sin mamma: -Jag var inte jädd!

När hon var 12-13 år och hade precis börjat sminka sig och vi pratade runt det där med smink. Varpå jag sade: -Jag är inte så van att sminka mig, jag använder nästan aldrig smink.
Tystnad och så kom det: -Ja men i din ålder behöver man ju inte vara snygg!

Så jag tycker mycket om att umgås med henne och har alltid roligt i hennes sällskap. Då är det ju extra roligt när hon tittar in när jag känner mig krasslig. Det är kul att prata bort en stund, snacka om det senaste som har hänt och riktigt umgås med varandra.




















Jodåsåatt - det var kul att ses!

tisdag 17 januari 2012

Något nytt

Titta, ett paket! Vad kan det vara i? Jag öppnar



Okej, en massa bubbelplast, jag öppnar lite mer



En rosa filt, några små föremål och ett kuvert. Bäst att öppna mer





Ett fint kort. Nu öppnar jag den rosa filten




Men titta! Det ligger en baby i lådan!



Så underbart söt hon är! Det är min lilla Ruth som ligger där och sover så gott





Hon har rest hem till mig från Stockholm, från Marina


Ruth är min senaste reborn baby, hon är en så kallad "custom order" som betyder att Marina har gjort henne speciellt till mig efter mina önskemål.



Här ligger hon i en vanlig babysitter så ni kan se att hon är lika stor som en riktig baby. Hon väger 4 kilo, alltså är hon tung och mysig, precis som jag vill ha mina babysar. Hon känns som en riktig baby när man håller i henne




Förutom kläderna hon har på sig så fick hon denna underbara klänning och gulliga skor



Hon fick även en varm och skön jacka och en mössa som håller öronen varma




Och även den lilla vita jackan och lila mössan följde med



Nu, gott folk, har ni fått vara med om någonting som inom reborn-kretsar kallas för "box opening"! Det är många som fotar eller filmar när de öppnar sina paket med sina nya babysar i. Om ni vill höra kvinnor i alla åldrar skrika i falsett: Oh my god, oh my god, oh my god! ska ni gå till You Tube och söka på "reborn baby box opening". Jodå, det finns många, många som filmar och sätter ut på You Tube.

Min box opening var betydligt stillsammare, även om jag kanske eventuellt möjligtvis pep lite så var det inget mot vad en del andra får det till. Jag är dock jättelycklig över lilla Ruth och jag kommer tillbringa ett par kvällar med att bara titta och klämma på henne och vagga henne i famnen.

Så ett jättetack till Marina som gjorde underbara Ruth till mig! Ruth kommer att få en egen sida på Marinas hemsida med proffsiga bilder, bilder som gör henne mer rättvisa än bilderna som jag tagit med min skitkamera. Jag önskar att ni kunde se Ruth i verkligheten, hon är helt otrolig! Om jag skulle lägga henne i en vagn och ta ut henne så skulle ingen tro att hon är en docka.

Förresten så finns det de som tar ut sina reborn babysar i barnvagn - till dem hör inte jag.